profiel van een Qision Testmanagement consultant

Expert op het gebied van testen en kwaliteit

Allereerst is een test- of acceptatiemanager van Qision Testmanagement, door zowel zijn of haar ervaring als theoretische kennis, een expert op het gebied van testen, test- en acceptatiemanagement. Hij (of zij) behoort tot de top van ons vakgebied of heeft de ambitie en de wilskracht om dat niveau te bereiken. Naast een uitstekende vakkennis op het gebied van testen begrijpt en respecteert hij ook de rol en verantwoordelijkheden van de projectmanager, service management (beheer), release en changemanagement en de opdrachtgever. Zijn expertise blijkt onder meer uit zijn brede certificering (TMap Next®, ISTQB, maar ook bijvoorbeeld Prince2, ITIL e.d.)

Flexibel en pragmatisch

De testprofessional van Qision Testmanagement is jong van geest en flexibel in de uitvoering van zijn vak. Hij begrijpt dat het testvak vaak bestaat uit hollen en stilstaan. Daarom is hij zo flexibel om in drukke periodes, als de situatie bij de klant daarom vraagt, soms een stap extra te zetten om het project tot een goed einde te brengen (geen 9-tot-5 mentaliteit). Hij onderscheidt zich door zijn gedrevenheid en resultaatgerichtheid, en blijft te allen tijde pragmatisch en dienstverlenend. Hij houdt van uitdagingen en van de afwisseling van het uitvoeren van verschillende projecten voor verschillende opdrachtgevers. Hij is niet te beroerd om naar en voor de klant te reizen als de klantsituatie daarom vraagt.

Natuurlijk leiderschap en het vermogen om mensen te beïnvloeden

In het dagelijks werk is de testconsultant van Qision Testmanagement bovenal een professional. Hij is in staat om op een natuurlijke manier leiding te geven aan een team van mensen en zijn omgeving beïnvloeden. Belangrijke eigenschappen hierbij zijn een positief kritische houding en een grote integriteit. Hij durft te zeggen waar het op staat, maar is bereid om concrete oplossingen voor problemen aan te dragen en mee te helpen deze te implementeren. Bovendien is hij communicatief zeer sterk, in ieder geval in het Nederlands en Engels (zowel gesproken als geschreven).

Sterk netwerk en gevoel voor commercie

Een test- of acceptatiemanager van Qision Testmanagement bindt projectmanagers, programmamanagers en opdrachtgevers aan zich door het leveren van hoge kwaliteit en door het actief onderhouden van zijn netwerk. Hij wordt regelmatig teruggevraagd door mensen met wie hij in het verleden heeft samengewerkt. Bovendien is hij is in staat en bereid om binnen de opdracht problemen of vragen te vertalen naar oplossingen voor de klant en deze als selling consultant zelfstandig voor te stellen, of deze signalen binnen Qision Testmanagement door te geven aan collega’s die er wat mee kunnen.

Herkenning?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse in een dienstverband bij of samenwerking met Qision Testmanagement, kijk dan bij onze openstaande vacatures of actuele freelance opdrachten.

'