acceptatiemanagement

Als IT opdrachtgever besteedt u het bouwen en implementeren van IT oplossingen uit aan interne of externe IT leveranciers. Ondanks alle goede bedoelingen worden IT projecten maar al te vaak niet op tijd en binnen budget afgerond, en vaak laat dan ook het systeem uiteindelijk te wensen over, doordat er bijvoorbeeld cruciale functionaliteit onder tijdsdruk is gesneuveld of ernstige fouten in de opgeleverde software zijn geslopen. Dit levert u als opdrachtgever veel schade en frustratie op. Qision Testmanagement kan u helpen bij het verbeteren van de aansturing van uw IT leveranciers door middel van het toepassen van acceptatiemanagement.

De acceptatiemanager help u als opdrachtgever bij het aansturen van het IT project

Acceptatiemanagement is het begeleiden van een (of meerdere) IT project(en) vanuit het perspectief van de opdrachtgever. Vanuit onze technische achtergrond en focus op kwaliteit kunnen wij u helpen bij het voorkomen van veelgemaakte fouten in IT projecten, waardoor niet alleen de kwaliteit verhoogd, maar ook de doorlooptijd en kosten van uw IT projecten verlaagd kunnen worden. Dit begint bij het helder en meetbaar formuleren van de doelstellingen en systeemeisen (requirements). Wij kunnen namens u de werkzaamheden die de leverancier uitvoert controleren, zodat u een realistisch beeld krijgt van de status van het project en van het gebouwde systeem.

Controle op kwaliteit van het IT project en begeleiden van acceptatie

Door onze ervaring als test- en acceptatiemanagers kunnen wij als geen ander de toepassing van goede ontwerp-, bouw- en testprocessen binnen het project en de kwaliteit van het systeem goed beoordelen. Ook kunnen wij indien gewenst voor u de functionele acceptatietest, gebruikersacceptatietest en/of productieacceptatietest organiseren en (laten) uitvoeren. Zo kunnen wij u uiteindelijk vanuit een onafhankelijk, inhoudelijk oordeel adviseren over het al dan niet implementeren van het systeem.

Interesse?

Heeft u als opdrachtgever interesse in onze dienstverlening op het gebied van acceptatiemanagement, neem dan a.u.b. contact met ons op voor een verkennend gesprek.

'